10 tips til at gøre det ekstra lækkert at være i køkkenet

Man siger at køkkenet er hjemmets hjerte. Det er her vi samles med venner og familie, udfolder sig kreativt i kødgryderne og eksperimenterer med nye smage. Køkkenet bliver ofte et samlingspunkt i hjemmet, hvor vi nyder en god aftensmad med familien, deler et glas vin med en god ven eller nyder en kop morgenkaffe, før vi tager på arbejde. 

Derfor kan det godt betale sig at bruge lidt ekstra penge på at skabe en behagelig atmosfære. Det betyder ikke, at du skal til at bygge et helt nyt køkken, men lidt ændringer hist og her kan gøre underværker!

I denne artikel får du 10 gode tips til, hvordan du kan opgradere dit køkken, så det er ekstra lækkert at være der.

1. En god kaffemaskine

I ethvert smart køkken skal man have en god kaffemaskine, som kan brygge en lækker kop til morgenmaden eller eftermiddagskaffen. Hvis du er ægte kaffeelsker, så kan du ikke nøjes med en kop instant-kaffe - der skal ordentlig kvalitet til! Det kunne for eksempel være en kaffemaskine, som selv kværner bønnerne og brygger kaffen ved et tryk på en knap. Der findes også kaffemaskiner, som kan indstilles til automatisk at brygge kaffen på et bestemt tidspunkt, så du kan vågne op til friskmalet kaffe, som er klar til at drikke. 

2. Designerlamper

Køkkenet er et arbejdsrum, hvor vi skal kunne se, hvad vi laver. Du skal kunne læse i kogebogen, hakke grøntsagerne og røre i gryden uden at du skal stå og knibe øjnene sammen for at se. Derfor skal du have nogle gode lamper i køkkenet. Pendellamper er et populært valg, da de udsender et behageligt ovenlys. Husk at vælg nogle kraftige pærer, så du får lyst hele rummet op. Bare fordi det er praktisk, så behøver det ikke være kedeligt. Designerlamper er et hit her i Danmark, og der findes masser af køkkenlamper i flotte designs. 

Hvis du mangler inspiration, eller er på udkig efter en bestemt designerlampe, så kan du finde mange lækre ting til køkkenet hos AndLight.

3. Nye greb på lågerne

I stedet for at udskifte alle låger og skuffer, så kan du nøjes med at bytte grebene ud for at gøre dem mere moderne og lettere at åbne. Du kan for eksempel opgradere dem med et mere moderne materiale som træ eller marmor. I den sammenhæng kan du også give skufferne og lågerne en ny klat maling, så de matcher de nye greb.

4. Organiser dine krydderier i glas

Tag krydderierne ud af rodeskuffen og hæld dem ud af deres kedelige plastikbeholdere. Invester i en masse krydderiglas med labels, hvor dit krydderi kan komme i. Det ser meget flottere ud, at have krydderierne stående i glas. Så er det også mere praktisk for dig, at du tydeligt kan se, hvad for noget krydderi, som er i det gennemsigtige glas.

5. Erstat overskabene med hylder

Mange skabe og skuffer i køkkenet kan få det til at se overfyldt og småt ud. Overvej om du kunne finde andre opbevaringsløsninger til dine ting i overskabene. Det kunne for eksempel være ved at erstatte skabene med hylder, hvor du kan stille dine ting på. Hylder giver dig mere plads over bordet, og så åbner det også køkkenrummet op, og får det til at se mere rummeligt ud. 

Du kan med fordel male væggen bag hylderne og hænge lamper op der, hvor der har været overskabe. Du vil blive imponeret over, hvor stor en forskel det gør, blot at fjerne et par skabe.

6. Mal køkkenet

I køkkenet kommer mados og røg hurtig til at misfarve malingen, især hvis du har en lys eller hvid væg. Gammel maling kan også komme til at krakelere, da køkkenet kan gå hen og blive fugtig. En ny omgang maling kan gøre underværker for udtrykket i dit køkken. Ny maling kan få køkkenet til at se splinternyt ud, uden at du skal betale en bondegård for en komplet renovering.

7. Køb en lille køkkenø

Invester i et lille træ- eller rullebord som kan stå i midten af dit køkken. Dertil kan du købe et par simple taburetter og voila! Så har du din egen lille køkkenø. Køkkenøen bliver et samlingspunkt i køkkenet, hvor dine gæster kan sidde og holde dig med selskab, mens du kokkererer. Det kan også fungere som et hyggeligt lille spisebord til en intim middag eller hurtig eftermiddagssnack, der ikke behøver foregå ved det store spisebord. 

8. Et sæt kokkeknive

Hvis du virkelig går op i madlavning, så skal du også have nogle ordentlige knive. Et sæt kokkeknive kan gøre underværker for din madlavningsoplevelse. Hvis du skal gøre lidt ekstra lækkert ved køkkenet, så er det vigtigt, at have de rigtige redskaber ved hånden. Invester i et sæt kokkeknive og sæt dem på display i en knivblok eller på en knivmagnet på væggen. 

9. Et håndlavet skærebræt i træ

Et håndlavet træskærebræt er et, som du kan have liggende fremme på køkkenbordet, som et æstetisk element. Et håndlavet skærebræt er også super praktisk og holdbart, så du kan have glæde af det i mange år. Det skal nok være med til at gøre din madlavningsoplevelse ekstra lækker. 

10. En dekorativ vinreol

Hvis du er vinelsker, så kan du opgradere køkkenet med en smuk lille vinreol. En vinreol kan prydes med de bedste vinflasker, som du gemmer til en særlig lejlighed. Du kan også hænge dine flotteste vinglas på reolen, så de er klar til brug. En vinreol er perfekt til både store og små køkkener, da den ikke optager særlig meget plads. Det er altid en god ide at udnytte vægpladsen i dit køkken, så du ikke overfylder bordpladerne med ting og sager. 

Menu
Top